Skötsel av markis

Ser du till att sköta din markis får den en längre livslängd och ser snyggare ut - det handlar om max några timmar varje år.

 

Reparation av markis

Om din markis är i behov av reparation - se till att en fackman ordnar det. Vikarmarna, framförallt på terrassmarkiser, är försedda med en fjäder som lätt kan skada en lekman. 

Rengör din markis

Profilerna och vikarmarna på din markis är förmodligen av aluminium. Enklast gör du rent dessa med en trasa, diskmedel och ljummet vatten. Efter en noga rengöring bör de vara som nya igen. 

Duken sköljer du lättast av med ljummet vatten. 

Så förbereder du markisen för sommaren

Inför sommaren kan det vara en bra idé med lite extra skötsel. Passa på att rengöra din markis och se till att väven är hel och ren. Det kan även vara bra att se till vikarmarna fungerar som de ska, och kanske ge dem lite olja om det behövs.

Så förbereder du markisen för hösten

När sommaren är slut är även markis-säsongen slut. Antingen så ser du till att markisen är torr, rullar in den och skyddar den på ställningen under vintern. Är du lite mer händig rekommenderas att man tar ur markisen från fästena under vinterhalvåret, och förvarar den väl skyddat. Det ger markisen  en längre livstid.

Tips! 

  • Är det så att din markis gnisslar kan du lätt smörja de rörliga delarna själv, men var försiktig så att det inte hamnar på markisväven! 
  • Glöm inte veva in markisen om det blåser hårt eller är en kraftig nederbörd
  • Din markis kan användas vid lättare regn - men se till att det finns möjligheter för vattnet att rinna av. 

Välkommen

Välkommen! Hos oss på Alla Markiser kan du tillgodogöra dig allt du behöver veta inför köpet av din markis. 

Alla markismodeller

Terrassmarkis

Fönstermarkis

Pergola

Korgmarkis

Nyhetsbrev

Är du nyfiken på och vill lära dig mer om markiser? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev! 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)