Markisväv

Markisväv är ett kapitel för sig. Det finns tålig markisväv av mycket hög kvalitet, som håller både spänst och färg år efter år, men det finns också mycket billiga alternativ, som inte håller måttet. Så vad är det man ska tänka på?

Färg och tryck som hållerVilken markisväv passar ditt hus?

Det är viktigt att markisväven håller färgen. Detta är kopplat till hur man har färgat väven och fått ditt det eventuella mönstret.

Det bästa är om man väljer spinnfärgad markisväv. Spinnfärgad innebär att markisen är färgad på djupet. Materialet färgas redan innan det spinns till tråd, och vävs därefter samman ihop till en väv.

Alternativet är att man trycker färg och mönster på tyget, men då får man en väv som inte håller färgen i samma utsträckning. Välj spinnfärgad väv så få du en markisväv som verkligen håller färgen!

När du köper en markis, bör du kunna få ett värde på hur ljushärdig markisväven är. Vanligen använder man en skala på 1-8.

Markisväv som är slitstarkt

Markisväv kan vara tillverkad i olika material, men vanligen är väven i akryl eller polyester. Tester har visat att akryl är den betydligt tåligaste markisväven. En markisväv av acryl har större möjligheter att behålla både spänst och färg.

Impregnering som är beständig

Det är också viktigt att markisväven har impregnerats med en högkvalitativ impregnering. Idag är det vanligt att man använder sig av nanoteknik för impregneringen. Nanoteknik innebär att man arbetar på en extrem detaljnivå - nämligen en nivå som kan mätas i nanometer (miljarddels meter).

Markisväv av svensk kvalitet

För att få bästa möjliga kvalitet när man väljer markisväv, rekommenderas att du väljer svensk kvalitet. Markisväv från svenska företag är framtagen för att passa i vårt svenska klimat och är bäst tålig markisväv för de unika påfrestningar som det svenska klimatet innebär.  

Välja rätt markisväv

När man ska välja markisväv är naturligtvis kvaliteten en mycket stor del av beslutet. När man har beslutat om vilka krav man ställer på markisvävens kvalitet, är det dags att göra en del andra val. Det handlar naturligtvis om att välja färg och mönster, vilkt kanske ett betydligt roligare val. Genom att välja en snygg färg och kanske ett snyggt mönster eller enkelt enfärgat, får man en möjlighet att lyfta sin fasad lite extra. Markisen kan ge ditt hus det där lilla extra - välj en snygg accentfärg eller en färg som snyggt kompletterar husets färger.

Välkommen

Välkommen! Hos oss på Alla Markiser kan du tillgodogöra dig allt du behöver veta inför köpet av din markis. 

Alla markismodeller

Terrassmarkis

Fönstermarkis

Pergola

Korgmarkis

Nyhetsbrev

Är du nyfiken på och vill lära dig mer om markiser? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev! 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)