Korgmarkis

En korgmarkis bildar som en korg över ett fönster, fast upp och ned naturligtvis.

Traditionell korgmarkis, vanlig på butiker

Korgmarkisen är mycket traditionell och är vanlig som solskydd och dekoration på butiker. Exempelvis är det mycket vanligt med enhetligt färgade korgmarkiser med butiksnamnet eller reklam, för att markera ut vilka fönster som tillhör en viss butik. 

Korgmarkisen kan skapa kunder

Korgmarkisen erbjuder ett skydd mot både regn och sol. Potentiella kunder som söker skydd mot regnet kan passa på att ta en titt i skyltfönstret. Och förbipasserande väljer gärna att promenera under korgmarkisernas skugga under varma dagar, och lockas in i butiken.

En stabil markis

Korgmarkiser är stabila och tål att vara ute i de flesta väderförhållanden. Med en mer robust konstruktion, är det inte konstigt att de är populära hos butiker.

Relativt ovanliga på hus

Samtidigt som den stabila och traditionella karaktären gör dem populära för butiker, är de inte särskilt vanliga på vanliga hus. Det är svårt att sia om vad detta beror på, men kanske att stabiliteten som är en tillgång för butikerna, inte behövs i hemmet (där man inte tjänar på att ha fönstermarkisen nere vid dåligt väder) och endast innebär en onödigt merkostnad. Kanske tycker husägare också att korgmarkisen är väl traditionell och efterfrågar modernare inslag?

 

Välkommen

Välkommen! Hos oss på Alla Markiser kan du tillgodogöra dig allt du behöver veta inför köpet av din markis. 

Alla markismodeller

Terrassmarkis

Fönstermarkis

Pergola

Korgmarkis

Nyhetsbrev

Är du nyfiken på och vill lära dig mer om markiser? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev! 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)