Fönstermarkis

Fönstermarkiser har som uppgift att skydda insidan av huset mot sol. I och med att det är ett utvändigt solskydd stoppas solljuset långt innan det når fönstret, vilket ger ett betydligt bättre skydd mot värme än invändiga solskydd.

Solskydd för hemmet

En fönstermarkis skyddar effektivt insidan av huset mot sol och värme. Genom att skydda mot solljus, blir det lättare att titta på tv eller använda datorn, och framför allt slipper du höga de höga temperaturer solljuset medför. 

I och med att en fönstermarkis stoppar värmen långt innan den når huset är den effektivare än ett invändigt solskydd. Med invändiga solskydd skapas en varm ficka mellan fönstret och solskyddet och denna ficka fungerar lite som ett element, som värmer upp rummet.

Jämfört med luftkonditionering är markiser ett utmärkt alternativ (eller komplement) eftersom markisen inte kräver någon energi i drift.

Skydd mot insyn

En fönstermarkis ger också visst skydd mot insyn. I och med att markisen täcker delar av och skuggar hela fönstret, är det svårare att se in i huset.

Fönstermarkis med svensk design

Idag finns supersnygga fönstermarkiser med svensk design, som har både svenskt klimat och svensk arkitektur i fokus. På så vis kan du få en fönstermarkis som verkligen fungerar och passar. Vi rekommenderar fönstermarkiser av det svenska märket Riviera.

Välkommen

Välkommen! Hos oss på Alla Markiser kan du tillgodogöra dig allt du behöver veta inför köpet av din markis. 

Alla markismodeller

Terrassmarkis

Fönstermarkis

Pergola

Korgmarkis

Nyhetsbrev

Är du nyfiken på och vill lära dig mer om markiser? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev! 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)